© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde’de Kiralar Havadan Uçuyor

 

Son aylarda Niğde’de kira fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Vatandaşlar bu duruma “Niğde Uçuyor” yorumunda bulunuyor.

Niğde’de yaşayan vatandaşlar uygun kiralık daire bulmakta zorlandıkların ve mevcut kiraların bütçelerini zorladığını ifade ediyor. Niğde’de kira fiyatları ise yükselmeye devam ediyor. Ünlü sarı sitede Niğde merkezde kiralık daire fiyatları 30-35 bin bandına dayanmış durumda. Niğde’de Bor yolunda kiralık eşyalı daire ilanları 30-35 bin TL civarındayken, normal kiralık 4+1 daireler ise 25-30 bin TL bandında ilana verildiği görülüyor. 

VATANDAŞ: NİĞDE UÇUYOR
Ünlü sarı sitedeki ilanları gördüklerini belirten vatandaşlar ise “Niğde Uçuyor” diyerek kira fiyatlarına tepkilerini dile getiriyorlar. Vatandaşlar, “Bor yolunda kiralar adeta uçtu. Eşyalı evler 30 bin liradan başlıyor, eşyasız evler ise 20-25 bin TL bandında. Diğer mahallelerde durum farklı değil Niğde’nin en uzak mahallelerinde bile kiralar 10 – 15 bin TL civarında. Asgari ücret 17 bin TL, Niğde’de kiralar asgari ücretin üzerinde ya da asgari ücrete yakın bu nasıl bir sistem anlamış değiliz. Allah aşkına asgari ücretli tek çalışan olan bir aile nasıl geçinecek bu durumda. İnsanları, ev sahiplerini anlamak mümkün değil. Sonumuz hayır olsun” dediler. 
Yüksek kira fiyatları, özellikle dar gelirli aileler ve öğrenciler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Birçok vatandaş, kira fiyatlarının denetlenmesi ve kontrol altına alınması gerektiğini savunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER