© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde’de Balık Sezonu Başladı

 

Av yasağının bitmesiyle tezgahlarda balık çeşitleri yerini almaya başladı. Niğde’de Hamsi fiyatı nedeniyle en çok tercih edilen balık oldu. Denizlerde 15 Nisan'da başlayan su ürünleri avlanma yasağı, 31 Ağustos itibariyle bitti. Av yasağının bitmesiyle birlikte balık çeşitleri tezgahlarda yerini alırken balık fiyatlarının yüksek olmasından vatandaşlar dertli.

15 Nisan’da başlayan ve 31 Ağustos tarihi itabiriyle av yasağının sona ermesiyle birlikte denizlere açılan balıkçılar ağlarını salmışlar ve ülkenin dört bir yanına sevk edilen balıklar tezgahlarda yerini aldı. Niğde’nin en büyük semt pazarlarından bir tanesi olan Perşembe pazarında balıkçılarda balık satışları başladı.

Perşembe pazarında balıkçılık yapan Şaban Bincan; “ av yasağının sona ermesiyle birlikte balık satışlarımız başladı. Şuan itibariyle vatandaşlarımız çoğunlukla fiyattan dolayı hamsi balığını tercih ediyorlar. Şuanda balık tezgahlarımızda balık çeşitlerimiz bulunuyor. Vatandaşlarımız gelip soruyorlar kimisi alıyor kimisi ise sadece sorup gidiyorlar. Şuanda hamsi fiyatlarımız kilosu 70 TL’den satılmakta” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER