© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde Gastronomi Festivali 6 Ekim’de başlıyor


Niğde Belediyesi, kentin yeme-içme kültürünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla 6-8 Ekim tarihleri arasında “Gastronomi Festivali” düzenleyecek.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir düzenlenecek festivalle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada festivale dünyaca ünlü şeflerin katılacağını, gerçekleştirilecek söyleşilerde ise Niğde’nin gastronomi unsurlarının gün yüzüne çıkarılacağını belirtti.
Özdemir; ‘’ Gasto Niğde adı altında festivalin geleneksel hale gelmesini istedik ve 3.sünü düzenliyoruz. 6 Ekim’de başlıyoruz. Niğde Valiliği çatısı altında olacak Sanayi Bakanlığı, AHİKA ve sponsorlarımızın destekleriyle gerçekleştireceğiz. Festivale 120’nin üzerinde alanında uzman şefler katılacak. Türkiye Aşçılar Federasyonun da bire bir içinde olacağı büyük bir festivali şehrimize kazandırmış olacağız.’’ dedi.
Amaçlarının Niğde’yi sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Başkan Özdemir; ‘’ Şehrimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Niğde’yi hak ettiği konuma getirmek zorundayız ve festivaller bunun için önemli aracılık yapyıor. Hem şehrin ekonomisine katkı sağlıyor hem de şehrin turizmi ve tanıtımına. ‘’dedi.
Kortej yürüşü ile başlayacak ve 3 gün boyunca devam edecek olan Gastronomi Festivalinde ünlü sanatçılar da sahne alacak.
Semicenk, Zara ve Sefo’nun konser vereceği festivalde workshoplar, yemek tadımları, yarışmalar da yapılacak.
Zengin bir program akışı ile gerçekleştirilecek olan festivale, gastronomi tutkunlarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi göstermesi bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER