© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Niğde Belediyesi tarafından hizmete alınan ‘Engelsiz Araç’ engelli vatandaşların ücretsiz kullanımına sunuldu.


Engelli vatandaşlar çağrı merkezini arayarak talep edebileceği araçla ilgili bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir engelleri birlikte aşacağız dedi.
Özdemir; ‘’ Engelsiz taksimizi bugün itibariyle hizmete alıyoruz. Engelli vatandaşlarımız evlerinde ziyaret ediyoruz ve talepleri özellikle kış günlerinde tekerlekli sandalye ile bir yerden bir yere gitmekte zorlandıklarıydı. Hastaneye, kamu kurumlarına gitmeleri gerekiyor ve tek başına yaşayan engelli vatandaşlarımız için büyük bir ihtiyaçtı. Onların bizden talepleri buydu. Engelsiz taksimiz ücretsiz bir şekilde hizmet verecek. Belediyemizin çağrı merkezi 444 51 01’i aradıkları zaman arkadaşlarımız hemen aracı yönlendirecekler. Engelli vatandaşımızın nerede ne işi varsa oraya bırakacak,  sonrasında da alıp tekrar evine getirecek.’’ dedi.
Niğde Belediyesi’nin Engelsiz Erişim Belgesi sahibi olduğunu belirten Özdemir; ‘’ Niğde Belediyesi olarak nerede kaldırım yapsak görme engelliler için şeritleri koyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmeleri adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda belediyemize Engelsiz Erişim Belgesi aldık. Engelli vatandaşlarımız binamıza çok rahat bir şekilde her kata erişebiliyor. Aracımız da bütün engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.’’diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER