© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

NİĞDE 7. TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA FUARI AÇILDI

Niğde'de bu yıl 7'ncisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, törenle açıldı.

Pazartesi Pazarı'na açılan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda 270 firma yer aldı. 
Açılış töreninde konuşan Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde'nin tarım kimliğiyle ön plana çıktığını, birçok temel gıda maddesi üretiminde ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Vali Mustafa Koç; ‘’ Niğde birçok temel gıda üretiminde Türkiye'de ya 1'de ya 2'de ya 3'te. Bundan dolayı bütün çiftçilerimizi, üreticilerimizi, onlara her alanda destek veren çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.Ne kadar üretirsek üretelim, markalaşamadığımız zaman ürettiğimiz ürünün hak ettiği değeri alamıyoruz. Mutlaka markalaşmak zorundayız. Bununla alakalı bütün paydaşlarımız ellerinden gelen gayretli çalışmaları gösterdikleri gibi bundan sonra da hep beraber göstereceğiz." dedi. 
Belediye Başkanı Emrah Özdemir de "Yapacağımız elma festivalinin Niğde elmasını bütün dünyaya tanıtacak etkinliklerin en başında geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Uluslararası Elma Festivali de çok önemli. Dünyada üçüncü ülke olarak Türkiye'de ve Niğde'de düzenlenecek olan elma festivali de yine Niğde elmasının tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü bu devirde artık şunu görüyoruz ki markalaşmak çok önemli. Markalaşamadığınız sürece, marka olamadığınız sürece istediğiniz hasılayı elde edemiyorsunuz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, daha sonra protokol üyeleri fuar alanını gezerek, fuara katılan firma yetkilileriyle sohbet etti.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen, 270 firmanın yer aldığı fuar, 23 Ekim'e kadar açık kalacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER