© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Mobbingle mücadele destek hattı açıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları sendikası mobbingle mücadele destek hattı açıldı.

Türkiye’de ilk kez yapılan mücadele destek hatları hem internet üzerindeki özel bir modülden hem de anlık iletişim uygulamaları üzerinden yönetilecek. 

Proje hakkında bilgi veren Sendika Niğde İl Temsilcisi Deniz Öztürk, “Çalışma Hayatının Vebası” olarak nitelendirilen işyerlerindeki mobbing davranışlarının sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Öztürk, yapılan çalışmalarda sağlık profesyonellerinin yüzde 40’lara varan oranlarda kasten mobbinge maruz kaldığını, yüzde 90 üzerinde de bir veya birden fazla mobbing davranışıyla karşılaştığını ve çalışanların çoğunun işyerinde çalışma arkadaşlarının bu tür davranışlarına maruz kaldıklarına tanık olduklarını söyledi.

 

Öztürk, MEYAD Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği ve YENİ SENDİKA Genel Merkez işbirliği çerçevesinde Ankara’da Genel Başkanlar tarafından imzalanan “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” protokolünün hayırlı olmasını dileyen Öztürk, “Çalışanların sorunlarına yenilikçi yaklaşımlarla çözüm üretme anlayışında olduklarını belirtti.

Öztürk; ‘’ YENİ SENDİKA, Türkiye’de bir ilke imza attı. Başta kadın sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelerimiz için bu hattı kurduk. Mobbing kavramının doğru anlaşılması ve mobbingle mücadele konusunda en yetkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan MEYAD uzmanları ve bilirkişileri ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışma Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduracaktır. Yüzbinlerceçalışanın korkulu rüyası olan, iş çatışması, istifa ve hatta kimi zaman intihar vakaları ile sonuçlanan mobbingle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER