© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Minderin Sultanları Şampiyonaya Niğde’de Hazırlanıyor

Kadın Güreş Milli Takımı, Azerbaycan ve Kazakistan takımlarıyla birlikte Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde şampiyonaya hazırlanıyor.

50 sporcu, Konya'da 9-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları için kamp yapıyor. 
Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde kamp yapmanın kendileri açısından büyük şans olduğunu dile getiren sporcuların hedefi şampiyonada ülkemize altın madalya kazandırmak.
Konya’da yapılacak yarışlara hazırlanan sporculardan milli güreşçi, Avrupa ve Dünya şampiyonu Buse Çavuşoğlu yaptığı açıklamada;  ‘’ Ülkemizde yapılacak olan Konya’daki İslam Oyunları’na hazırlanıyoruz. Niğde’de çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Genç ekibimize yer verildi bu kadroda. İnşallah orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Ben daha önce yapılan İslam Oyunları’nda ülkeme bronz madalya kazandırmıştım şu anki hedefim altın madalya kazandırmak. Çok verimli bir kamp oldu zaten İslam Oyunları’ndaki rakiplerimizle burada birebir antrenman yapma fırsatımız oldu. İnşallah burada altın madalyayı alırız ülkemizde İstiklal Marşı’nı okutmak nasip olur. Bunun için çalışıyoruz‘’ dedi. 
Milli güreşçi Zeynep Yetgil ise; ‘’ Yaklaşık 9 yıldır güreş branşında yer alıyorum. Ülkeme birçok bronz, gümüş, altın madalyalar kazandırdım Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğüm var. Niğde Demirkazık bizim için zaten etkili ve çok güzel bir merkez rakımı yüksek o yüzden çok şanslıyız şimdi de burada rakiplerimizle birlikte antrenman yapıp hocalarımızla birlikte analiz yapıp maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz hedefimiz orada tabi ki altın madalyayı alıp kendi evimizde kendi ülkemizde bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okutmak. ‘’ dedi.
Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinden genelde büyük yarışlarına gittiklerini ve burada yaptıkları kampların verimli geçtiğini söyleeyen milli takım antrenörü Efraim Kahraman ise; ‘’ Demirkazık özellikle rakım olarak da performans oalrak da çok uygun. Üç ülke var burada şuan ve ülkeler de gayet memnun. İçlerinde Avrupa ve Olimpiyat madalyası alan çok sporcu var. Gençlerimiz bunlardan faydalanıyor. Şampiyon bir sporcu onun tecrübelerinden de faydalanıyoruz. Kızlarımı gerçekten pür dikkat dinliyorlar onun yapmış olduğu deneyimli başarılı maçlarından güzle bilgiler alıyorlar. Hedefimiz ilerde onlar da ablaları gibi dünya şampiyonu olurlar. ‘’ şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER