© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HAYVAN HAKLARI İÇİN SÖZ VERİYOR

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Derneği Niğde İl Temsilcisi Mehtap Özdemir, hayvanların sorunları için siyasi partilerin milletvekili adaylarıyla görüşerek hayvanların yaşam hakları ile ilgili söz alıyor.



Memleket Partisi Niğde 1.Sıra Milletvekili Adayı Ufuk Tekeli, TİP Niğde 1.Sıra Milletvekili Adayı Elif Önder, İYİ Parti Niğde 1.Sıra Milletvekili Adayı Mümin İnan tarafından imzalanan metinde, sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygılı uygulamalar için, yasalara uygun çalışmalar yapılması konusunda destek verileceğine söz veriliyor.
‘’ Milletvekili seçildiğiniz takdirde sahipsiz hayvanlara yönelik" başta kısırlaştırma olmak üzere  belediyelerin ve diğer bütün ilgili kurumların yasalara uygun çalışmalar ve uygulamalar yapması için vekilimiz olarak desteğinizi istiyoruz’’ diyen metinde belediyelerin yasal görevleri olmasına rağmen düzenli kısırlaştırma yapmadıklarına, hayvanlar çoğaldıkça, toplayıp başka şehirlere kırsala köylere atıldığına da dikkat çekildi.
HAÇİKO İl Temsilcisi Özdemir, hayvanların daha düzgün bir yaşamlarını sürdürebilmeleri için milletvekili adaylarından göreve seçildikleri takdirde hayvan haklarının korunması için söz isteyerek bu sözleri de yazıya döktüklerini aktardı. 
HAÇİKO İl Temsilcisi Mehtap Özdemir, “Niğde’de yaşam hakkı savunucuları olarak hayvanlara yönelik sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talepleri Niğde milletvekili adaylarıyla görüşüyoruz. Bu taleplerin yerel sorunlara yönelik kısmında, esas olarak belediyelerin etik ve tıbbi koşullarda kısırlaştırma yapması ve sayısını artırması, bakımevi olmayan belediyelerin acilen bakımevi kurması için kendilerinin milletvekili olarak seçildiğinde hayvan hakları konusunda taleplerimizin olduğu ‘söz veriyor musunuz?’ metnini imzalayarak ‘söz veriyorum’ demelerini talep ediyoruz.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER