© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İleri: Cumhur İttifakıyla İşimiz Olmaz

Niğde’yi ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Osman Serkan İleri, Memleket Partisi Niğde İl Başkanlığında partililer ile bir araya geldi.

Niğde İl Başkanı Aynur Balkır ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İleri, parti olarak hem iktidarla hem de muhalefetle bir mücadele içinde olduklarını söyledi.
Osman Serkan İleri; ‘’  Memleket Partisi olarak yaklaşık bir buçuk senedir kuruluyuz ve Niğde'de ilk kurulan illerimizden bir tanesi. Zor bir mücadele veriyoruz Türkiye'de. Bu davada biz Türkiye'deki hukuk sisteminin, adalet algısının yerle yeksan olmasına karşı mücadele ediyoruz. Türkiye'nin aydınlık, cumhuriyetçi insanlarının, muhalif siyasetçilerinin, gazetecilerinin, yazarlarının, çizerlerinin, sanatçılarının hapisle, maphusla terbiye edilmesine karşı çıkmaya çalışıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sanık PKK'nın terör örgütlerinin tanık olmasına karşı çıkmaya çalışıyoruz.’’ dedi.
Göçmen sorununa da değinen İleri; ‘’ Bizim davamız, bizim kavgamız Türkiye gibi büyük bir ülkenin ekonomisini Afrika ülkelerinin ekonomileriyle kıyaslanabilir, karşılaştırılabilir hale getirenlerle. Türkiye'deki asgari ücretin, üç yüz doların altına indirip Türkiye'yi bir ucuz iş gücü merkezi haline getirenlerle. Bizim kavgamız büyük şehirlerimizin, küçük şehirlerimizin parklarında, meydanlarında Suriyelilerin miting düzenleyecek seviyede nüfus yoğunluğunun arttırmış olmasına sebebiyet verenlerle.’’ifadelerini kullandı.
 ‘’İTTİFAK İÇİN ERKEN’’
İleri; ‘’ Biz ittifakların seçime çok yaklaşıldığında kurulabileceğini düşünüyoruz. Çünkü ittifakları çok erken kurmak partileri omurgasızlaştırıyor,partileri ilkelerinden uzaklaştırıyor. Sloganımız ne cumhur ne millet tek yol memleket. Kurulmuş bir ittifak yok fakat olmayacağı anlamına da gelmez şuan an değil ama seçimler yaklaştıkça oy oranlarımıza bakacağız Türkiye'nin o zamanki konjonktürünü değerlendireceğiz ve bir ittifak yapacaksak o zaman kamuoyuna bir günde açıklarız. ‘’ dedi.
‘’CUMHUR İTTİFAKIYLA İŞİMİZ OLMAZ’’
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. Tura kalınırsa kimi desteklersiniz sorusuna da cevap veren İleri,  ‘’  Biz kendimizin kalacağını yani genel başkanımızın olacağını düşünüyoruz velev ki bizim genel başkanımız ikinci tura kalmazsa Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki muhtemelen millet ittifakından bir aday olacaktır öyle bir durumda biz onu destekleyeceğiz. Cumhur İttifakı'yla hiçbir işimiz olmaz bizim.’’  diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER