© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Kırtasiye Fiyatları Bu Yıl Cüzdanları Yakacak

 

Okul sezonunun açılmasına kısa bir süre kala kırtasiyelerde okul telaşı başladı. Kırtasiye fiyatları geçen yıla oranla iki katı artığı belirtilirken, kurumsal marketlerin de kırtasiye ürünleri satmasından dolayı kırtasiyelere talep azaldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala aileler öğrencilerinin okul ihtiyaçlarını almaya başladı. Haliyle son zamanlarda gelen zamlar nedeniyle satışlarında düşüş yaşayan kırtasiyeler birde kurumsal marketlerin kırtasiye malzemeleri satması yüzünden daha da zor duruma düşüyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni gelen ürünleri reyonlara düzmeye başladıklarını ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencisinin kırtasiye maliyetinden de bahseden Tamer Türkcan, kurumsal firmaların da kırtasiye ürünleri satmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Bu yıl kırtasiye fiyatları geçen yıla oranla fiyatlarımızda iki katı oranında bir artış oldu. Bu kırtasiye ürünlerindeki aşırı fiyat artışındaki sebep ise yurt dışından ihraç ediliyor olması. Ortalama bir ilkokul 1’nci sınıf öğrencisinin kırtasiye masrafı 1500 TL ile 2000 TL arasında değişmektedir. Tabi bu sadece bir kırtasiye ürün fiyatı, buna okul formalarını da eklerseniz fiyatlar daha da yükseliyor. Şuanda reyonlarımızda bulunan ürünlerin birçoğu bizim depomuzda bulunan ürünler olması nedeniyle fiyatlar biraz daha uygun, bazı ürünleri biz sattığımız fiyata dahi alamıyoruz. Geçen yıl ki kırtasiye ürünüyle bu yıl ki kırtasiye ürünü fiyatları arasında yüzde 70 ile yüzde 100 oranında bir fiyat artışları oldu. Geçen yıl 250 TL ile 350 TL’ye sattığımız çantalar bu yıl 500 TL ile 1000 TL’ye kadar yükseldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER