© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Karla Mücadele Ekipleri Kışa Hazır

 

 

Niğde Valisi Cahit Çelik, kışa ayının gelmesiyle birlikte İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri 24 saat esasına göre yapacak olup, 45 araç ve 46 personelinden oluşturulan ekipler dahilinde;    10 greyder, 2 dozer, 14 kar bıçaklı kamyon,      2 kar bıçaklı tuzlama aracı,     5 yükleyici, 2 pikap,1 Yakıt ikmal aracı,1 Seyyar Tamir Aracı, 3 Nakil aracı Çekici olmak üzere 7/24 çalışma esası çerçevesinde ekiplerimiz kapanabilecek Köy yolarına karşı hazır kıta beklemektedirler” dedi.

 

Vali Çelik; Kış mevsimi ve yağışlı havalarda ulaşımda herhangi aksaklık olmaması için Karayolları Niğde 64. Şube Şefliği ve Niğde İl Özel İdaresi tarafından tedbir alındığını bildirildi. Ekiplerimiz, karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre yapacak olup; hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamadan güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla gerek köy yollarında gerek şehirler arası yollarda çalışmalar aralıksız sürdürülecektir. 24 saat esasına göre yapacak olup, 45 araç ve 46 personelinden oluşturulan ekipler dahilinde; 10 greyder, 2 dozer, 14 kar bıçaklı kamyon, 2 kar bıçaklı tuzlama aracı, 5 yükleyici, 2 pikap,1 Yakıt ikmal aracı,1 Seyyar Tamir Aracı, 3 Nakil aracı Çekici olmak üzere 7/24 çalışma esası çerçevesinde ekiplerimiz kapanabilecek Köy yolarına karşı hazır kıta beklemektedirler. Kış ayları sürecince yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar, kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edeceklerdir. Ekiplerimiz, 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde vatandaşlarımız mağdur edilmeden ulaşım hizmetinden faydalanabilecektir” dedi.

 

Vali Çelik; “ Karla mücadele çalışmaları yapılırken birden fazla meteorolojik değerlendirme takip edilmekte ve önlemler bu doğrultuda alınmaktadır. Bu bağlamda; ilçe merkezlerinde veya riskli güzergahlarda karla mücadele araçları sürekli olarak konuşlandırılmaktadır. Bu sayede yaşanabilecek olumsuzlara karşı müdahale hızı olabilecek en asgari düzeye indirilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER