© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Kadınlar ADEM Sayesinde Meslek Ediniyorlar

 

Cumhurbaşkanlığı Makamının yazısı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Oluru ile Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Merkezi (ADEM) kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor.

ADEM'lerde kurslara katılan kadınlar, aldıkları mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini kurabiliyor. Niğde Aile Destek Merkezi hayata geçirildiği 2023 yılı Mart ayından bugüne kadar 188 kadına ve 130 çocuğa kurs ve eğitimler verildi.

Niğde ADEM merkezinden alınan bilgilere göre, Aile Destek Merkezi 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında dezavantajlı grupların yoğun yaşadığı, iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yoğun ve sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlara yönelik olarak açılmıştır. Vatandaşlarımızın devlet-millet kaynaşmasının sağlanması, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplum değer yargılarını muhafaza etmek amaçlanmaktadır. Bu bağlamda psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişim alanlarında faaliyetler yürütülmektedir.

Niğde İli Merkez İlçe 2023 Yılı Yeni ADEM Projesi Ocak 2023’te onaylanmış olup, Merkez binasının bulunması, tadilat-bakım-onarım işlemleri, binanın projeye uygun hale getirilmesi, demirbaşların alınması, kurs sınıflarının düzenlenmesi, personel alımı, kursiyer için hane ziyaretleri gibi iş ve işlemlerin ardından Mart 2023 tarihinden itibaren aktif olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kurslar yılda 4 defa 3’er dönemlik periyotlarla açılıp her sınıfta en fazla 15 kursiyer olacak şekilde planlama yapılır. Aile Destem Merkezimizde 20-60 yaş arası, Vakıftan yardım alan ve 3294 sayılı kanun kapsamına giren muhtaç kadın vatandaşlarımız kurs ve eğitim alabilmektedir.  Vakıftan yardım alan kadınlarımıza El Sanatları, Kuran Kursu, Okuma Yazma, Çocuk Gelişimi, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Dikiş, Zekâ Oyunları vb. kurslar ücretsiz verilmektedir.  Ayrıca kursa gelen kadınlarımızın kurslarla ilgili malzemeleri Proje kapsamında alınmakta olup kursiyerlerimiz ücret ödememektedir. ADEM kursiyer kadınlarımızın 0-6 yaş arası çocukları için de ücretsiz oyun odası/kreş eğitimi almaktadır. Ayrıca kursiyer kadınlarımız için konusunda uzman kişiler tarafından Bakanlığımız bünyesinde hazırlanan müfredata uygun olarak koruyucu önleyici eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler aile içi şiddetten girişimcilik, aile sağlığından afet yönetimi, milli manevi değerlerden bağımlılık gibi pek çok konuyu kapsamaktadır. Kadınlarımız ve çocuklarımız için seminerler, konferanslar ve etkinlikler düzenlenmekte, ücretsiz ara öğün verilmektedir. 

Kurs ve eğitime düzenli devam eden kursiyerlerimize 3 aylık dönem sonunda sertifika ve katılım belgesi verilmekte, yine Vakfımız tarafından yılda 1 defa, 3 aylık 1.800TL olmak üzere teşvik ödemesi yapılmaktadır.  Açıldığından bu zamana geçen sürede (Mart 2023-Eylül 02024 arası) ADEM Birimimizde 188 kadın, 130 çocuk kurs ve eğitim almıştır.  ADEM Birimi Şahinali Mah. Şehit Astsubay Yasin Tekin Cad. No:23 Merkez/NİĞDE adresinde faaliyetlerine devam etmektedir” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER