© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Kadına El Kalkamaz

NİĞDE’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için stant açıldı.

Niğde Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı, Türk Kızılayı, Yeşilay ve KADEM işbirliğinde açılan stantlarda kadına şiddete dikkat çekildi.
Vali Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Umut Zeybek, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda, açılan stantları gezerek bilgi aldı. 
Protokol üyeleri, gökyüzüne turuncu balon uçurdu, ellerini turuncuya boyayarak "kadına değil, şiddete el kaldır" yazan pankarta el izi bıraktı.
Vali Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bugün etkinlik yaptıklarını söyledi.Sadece kadına değil, hiç kimseye şiddeti tasvip etmeyen bir kültüre sahip olduklarını belirten Koç, şunları söyledi;  "Kadınlarımız KADES uygulamasını telefonlarına indirebilir. Kendisi veya tanık olduğu bir kişi şiddete maruz kaldığında uygulamadan bildirim yaparak ilgili kolluk birimimiz 3-5 dakika içinde olay yerine gidiyor ve şiddetin önüne geçiyor. İlimizde 8 bin 503 kadınımız bu uygulamayı indirdi. Bu bizim için yeterli değil. İlimizde 20 yaş üstü yaklaşık 126 bin kadın var. Bu sayıyı artırmalıyız. Bu yıl "kadına el kalkamaz" ile ilgili fuar ve konser gibi etkinlikerde 40 bin broşür, 140 bin afiş astıklarını, toplu taşıma araçlarında bilgilendirici videolar izletildi. İlimizde bu yıl içerisinde bir kadın cinayeti söz konusu oldu. Bu bizim açımızdan sevindirici bir husus. Yaptığımız çalışmaların amacı da budur, temennimiz, duamız da budur. İnşallah bırakın cinayeti sıfır şiddetin olduğu toplumsal hayat oluşturma çabasındayız." dedi.
Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar gökyüzüne turuncu balon uçurdu, ellerini turuncuya boyayarak "kadına değil, şiddete el kaldır" yazan pankarta el izi bıraktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER