© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Kadın Güreş Milli Takımı’nda Hedef Altın Madalya

 


16-24 Eylül’de Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’na hazırlanan Kadın Milli Güreş Takımı, son hazırlık kampını Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde yapıyor.
Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonaları’nda kazanılan madalyalarla son yıllarda adından söz ettiren kadın milli güreşçiler, her zaman kendilerine başarı getiren Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin bu sene de başarı getireceğini ifade ettiler.
Son hazırlık kampını Demirkazık’ta yaptıklarını, kampta 21 sporcuyla şampiyonaya hazırlandıklarını aktaran Milli Takım Antrenörü Efraim Kahraman; ‘’ 27 Ağustos – 15 Eylül son Dünya Şampiyonası kampına Niğde Demirkazık’ta girmiş bulunuyoruz. 16 Eylül’de Sırbistan Belgrat’a yolculuğumuz var. Tabi ki bu Dünya Şampiyonası önemli bir şampiyona. Dünya Şampiyonası’nda ilk 5’e verilen bir kota var ve o yüzden Paris Olimpiyatları için şimdiden almmaız çok isabetli olur. İyi hazırlandık, çok iyi çalışma geçirdik, performans yükseltici biliyorsunuz burada rakım yüksek olduğu için gerçekten zorlu antrenmanlarımız oldu artık sonlarına doğru geldik Takımımız gerçekten motivasyonu iyi şuanda atmosfer güzel. Biz buradan daha önce de gittiğimiz şampiyonlardan her zaman başarılı olduk. Takımımız çok başarılı bir takım son yılların belki duymuşsunuzdur geçen yılın Avrupa Şampiyonu, U23 Avrupa Şampiyonu, Bu yıl da U23 Avrupa 2.si. Çok iddialı bir takım bizim hedefimiz her zaman büyük yine bir tarih yazmak çünkü biz son 7-8 yıldır her müsabakada tarih yazarak geldik yine inşallah tarih yazarak döneriz.’’
Dünya Şampiyonasına iyi hazırlandıklarını kaydeden Milli Güreşçi Buse Çavuşoğlu, "16-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası bizim için çok önemli. Buraya çok iyi bir şekilde hazırlandık. Hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Tabi onun öncesinde vize almamız gerekiyor. Bu dünya şampiyonasında da kota mücadelesi vereceğiz. Çok iyi hazırlandık, takımımız çok iyi. Hepimiz kendimize inanıyoruz. İnşallah ülkemize kota kazandırıp aynı zamanda da ülkemize altın madalyayla dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Hazırlıkların çok güzel geçtiğini ifade eden Milli Güreşçi Evin Demirhan ise; "Dünya Şampiyonası için sayılı günler kaldı. Sezon boyunca bu şampiyonayı çok önemsedik. Çünkü olimpiyatlara kota veren maçlar. O yüzden hazırlıklarımız çok güzel geçti, sıkı çalışmalar gerçekleştirdik. Şimdi artık form antrenmanları başladı. Biz kadın güreşinde hep ilklere imza attık. Çok başarılı bir takımız. O yüzden Dünya Şampiyonası’nda bunu bir kez daha göstermek istiyoruz. Geçen olimpiyatlara katılmıştım. Şimdi artık katılmayı değil madalya almayı hedefliyorum. O yüzden benim için de arkadaşlarım için de çok önemli. İyi hazırlandık. Umarım bunu da alnımızın akıyla atlatırız" diye konuştu.
Milli Güreşçi Nesrin Baş ise;‘’ Kamp sürecimiz çok zorlu geçti yeri geldi ağladık yeri geldi üzüldük çok zorlu bir kamp sürecinden geçtik, iyi çalıştık., iyi mücadele verdik. Hedefimiz tabi ki 6 sıklette de olimpiyat kotası almak. Ben sıkletim 72 olimpik sıklet değil ama dünya şampiyonu olmak istiyorum.’’

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER