© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

İnme Merkezi Felç Geçiren Hastalara Şifa Oluyor.

 

Niğde’de beyin damarlarındaki tıkanık nedeniyle inme (felç) geçiren ve ölümle burun buruna gelen hastalar, Niğde Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Merkezi’nde zamanında müdahale ile hayata tutunuyor.

Son olarak 24 yaşında doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacakta felç yakınması ile Nevşehir’de özel bir hastaneye başvuran Ebru T. İsimli hasta yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı saptanması üzerine Nevşehir 112 aracılığıyla Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi inme merkeziyle iletişime geçilmesi üzerine anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi için hastaneye kabul edildi. Başarılı bir anjiyo sonrası damarı açılan hastamız normale dönmüştür.

İnme Merkeziyle ilgili Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan; ‘’Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan ve Sağlık Bakanlığımızca tescil edilen 6 yataklı tam donanımlı merkezimizde, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay koordinesinde İlimizin yanı sıra Çevre İllerden de gelen vakalara müdahale ediliyor. Merkezde 7/24 esasına göre çalışan ekibimiz beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirmesi sonucu ölüm riski bulunan hastaları zamanla yarışarak hayatta tutmaya çalışıyor. Merkezimiz de büyük damar tıkanmalarında uygulanan endovasküler tedavi (anjiyografi yöntem) ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 7 ayda 40’ı ilimiz 7 il dışı olmak üzere toplam 47 hastamızı hayata bağlayıp engelli kalmaktan kurtardık. Merkezimizde çalışan başta hekimimiz olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ederim.’’ dedi.

İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise; “İnme hastalığı acil müdahale edilmesi gereken durum. Gece ya da gündüz fark etmiyor, mesai saatleri dışında da tam ekip olarak inme merkezinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun haricinde akut dönemde başvuran inme hastalarımıza dünya standartlarında yapılabilecek bütün tedavileri uyguluyor, hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Özelikle ilk 6 saatte başvuran ve beyinde damar tıkanıklığı olan hastalara ‘endovasküler tedavi’ dediğimiz anjiyografik yöntemlerle tedaviye alıyor, tıkalı damarlar açılıp sağlığına kavuşturuyoruz. Günümüzde artık inme kader değil, tedavisi olan bir hastalıktır. Burada önemli olan inme semptomları bulunanlar kişilerin çok hızlı şekilde hastanemize başvurmaları gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale, o kadar tedavi başarısı demektir.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER