© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

İlköğretim Haftası Kutlandı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Niğde’de bu yıl 71 bin 165 öğrenci eğitim öğretim görecek. 
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında Mehmet ve Emet İlkokulunun bahçesinde tören düzenlendi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kutlama programı kapsamında öğrenciler şiir okudu, halk dansları gösterisi gerçekleştirdi.
Programda konuşan Niğde Valisi Mustafa Koç: “ En temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır. İlimizde bu yıl 71 bin 165 öğrencimiz eğitim öğretim görecek. Bunlardan 6 bin 126’sı geçtiğimiz hafta uyum programıyla okulla ilk kez tanışan 1. sınıf öğrencilerimizdir. İlimiz genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 18’nin altında, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da yine 18’in altındadır. İlk öğretimde okullaşma oranımız ise yüzde 96 ile ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Tüm bu veriler Devletimizin eğitim alanında yaptığı çalışmaların bir neticesidir.  Devletimiz her alanda olduğu gibi eğitim alanın da milletinin yanındadır. Devletimiz; boş geçen ya da farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorununu neredeyse çözüme kavuşturmuş ve derslik sayısını artırmıştır. Ayrıca, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlar, çalışma atölyeleri ve spor salonlarıyla donatmış ve her yıl olduğu gibi bu yıl da ders kitaplarını evlatlarımızın sıralarına koymuştur” dedi.
Öğrencilere de seslenen Vali Koç; “ Sevgili öğrenciler Yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, geleceğisiniz. Ülkemizin gelecek hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugünden itibaren düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER