© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Gürer, “Emeklilikte Adalet Arayanların Sesi Duyulmalıdır”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili mağduriyetin 08 Eylül 1999 tarihinde çıkarılan 4447 sayılı yasa ile başlayan mağduriyetinin yasa ile kısmen düzeltildiğini, bu düzenleme sonrası bir gün ile bu hakkı yitirenler dahil kademeli bir emeklilik süreci oluşturulması gerektiğini söyledi. Gürer, sürecin her boyutu ile ele alınıp Meclis araştırması açılmasını istedi.

“YASA HAK SAHİPLERİNİN ALEYHİNE İŞLEDİ”

CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Emekli  olabilmek için yapılan düzenleme sonrası oluşan yeni mağduriyetin çalışma hayatının sürekliliği ve çalışma barışının sağlanması açısından kademeli olarak giderilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

2023 YASASI KISMİ EMEKLİLİKTE ÇÖZÜM GETİRMEDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 03 Mart 2023 tarihinde yayımlanan yasa ile kısmi emeklilik sisteminde yaşanan sorunların çözülmediğini ifade ederek, “1999 yılı öncesine göre yaş skalası aşağı çekilmediği için EYT’liler, işe başlama şartlarına göre emekli olamadılar” dedi. Sayın Bakan’ın açıklamalarına güvenerek borçlanma yapan pek çok vatandaşın zor duruma düştüğünü belirten  Ömer Fethi Gürer, “Kredi çekip doğum ya da askerlik borçlanması ile primlerini tamamlayanlar, yasa sonrası emekli olamamakla kalmadı, bankalara borçlanarak icralık hale geldiler” dedi. Gürer, bu vatandaşların hem EYT’den yararlanamayarak  mağdur olan ve  hem de borç mağduru  durumuna düştükleri belirtti..

İKİNCİ KEZ MAĞDUR EDİLDİ

CHP’li Ömer Fethi Gürer, “Bu mesele,  yetersiz çıkarılan yasa ve borçları sebebiyle çaresizlik içinde kıvranan vatandaşların umutsuzluğa sürüklenmesine neden olmuştur” dedi. Gürer, hükümetin görev ve sorumluluğunun, çalışma hayatının sürekliliğini, barışını ve huzurunu sağlamak olduğunu vurguladı. Ayrıca, ekonominin omurgası sayılan işçilerin mağduriyetlerinin üzerine mağduriyet ekleyen yanlış uygulamaların düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Adalet Arayanların taleplerinin AKP iktidarı tarafından dikkate alınması ve tüm süreci irdelenmesi için Meclis araştırması açılması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER