© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Gönüllü Gençler, Piknik Alanlarında Çöp Topladı

 

16 Eylül Dünya Temizlik Günü çerçevesinde Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine bağlı Gençlik merkezi üyeleri ve gönülle gençler Daha temiz, Daha yaşanılabilir ve Daha güzel bir dünya için temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, Dünya Temizlik Gününde gençlerin çevre bilinci ve doğaya karşı sorumluluklarının artırılması hedefleniyor. Gençler, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla bu tür faaliyetlere katılarak örnek oluyorlar. Doğanın korunmasına ve çevrenin temiz tutulmasına yönelik bu tarz etkinliklerin daha fazla yaygınlaştırılması, gelecek için umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etkinlik çerçevesinde yaklaşık 50 gönüllü bir araya gelerek yerlere atılan ambalaj, kağıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöpü topladı. Projenin son yıllarda uluslararası çapta yaygınlaştığını aktaran Gençlik Spor İl müdürlüğü yetkilileri, "Proje aslında uluslararası çapta büyük bir yaygınlaştırma gösterdi son yıllarda Türkiye'de de 81 ilde farklı noktalarda herkes 16 Eylül için uzun süredir bekliyor ve organizasyon planı yapıyordu. Burada gayemiz çöp körlüğünü yenmek ve bireylerin gerçekten bu harekete katılarak, bir parçası olarak kirli alanlarda aslında bir çöple bile neleri değiştirebileceğimizin farkındalığını arttırmak. Bu sayede hem bireysel olarak atıkları geri dönüştürmek, sürdürülebilirliğini sağlamak hem de kirli hep birlikte temizleyerek insanlara bunu göstermeye çalışıyoruz” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER