© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Futbol kulüplerinin borçlarını ödeyebilmesi için Nigde yada Aksaray'a GES kurulacak

TFF Başkanı Büyükekşi, futbol takımlarının borçlarının 50 milyar liraya ulaştığını ve kulüplerin maliyetlerini azaltmak için 50 MW gücünde bir güneş enerji santrali kuracaklarını açıkladı.

Ekonomim sitesinin haberine göre, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda artık sürdürülebilir hedeflerin olması gerektiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:
"Türk futbolunda artık sürdürülebilirliği hedeflememiz lazım. Kulüplerimizin ekonomik olarak bağımsızlığını kazanabilmesi lazım. Bizim hesaplarımıza göre 25 milyar lira borcu var takımların. Faizlerini 10 yıl vadeye yaydıklarını da göz önüne aldığımızda bu tutar 50 milyar liraya kadar çıkıyor. Bunu ödemeleri mümkün görünmüyor. Mesela Galatasaray kulübü başkanımız ‘ancak bir başka kaynak bulursak ödeyebiliriz’ diyor. Futbol dışı bir kaynak. Bunu her takımın yapması mümkün değil."
Mehmet Büyükekşi, kulüplerin cebinden para çıkmadan, kalıcı bir gelir elde etmelerine destek olmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
"Bu sorunları aşmak için bir hedef belirledik. Bütün kulüplerimize bir yazı çıkardık. Güneş enerjisi santrali (GES) kuracağız. Her kulübün ihtiyacı kadar. Şu anda epey bir kulüp cevap verdi. 50 MW büyüklüğünde bir yatırım yapacağız. Hazine’den tarım arazisi olmayan arsa alacağız. Aksaray veya Niğde civarında 600-700 dönüm arazide kurulmasını planlıyoruz. Hedefimiz kulüplerin cebinden hiç para çıkmadan, kalıcı bir gelir elde etmelerine destek olmak."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER