© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

EYT’den Emekli Olanların Sayısı 5 Bine Dayandı

 

Niğde SGK İl Müdürlüğü personeli yaklaşık 3 aylık yoğun çalışmanın ardından ilimizde yaklaşık 4 bin 900 kişiyi EYT kapsamında emekli etti.

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ülke genelinde 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı doğmuş, Nisan 2023'e kadar 1,5 milyon vatandaş emeklilik için başvuru yapmıştı. Emekliliğe hak kazananlar 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle maaşlarını almaya hak kazandılar. 

7 BİN 300 BAŞVURU 

Düzenlemeyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de de yoğun mesai yaşandı. Mart ayının başından itibaren EYT başvuruları alınmaya başlamıştı. Niğde SGK İl Müdürlüğü personeli yaklaşık 3 aylık yoğun çalışmanın ardından ilimizde yaklaşık 4 bin 900 kişiyi EYT kapsamında emekli etti. Yaklaşık 7 bin 300 başvurunun tamamını değerlendiren SGK İl Müdürlüğü yine yaklaşık olarak 4 bin 900 kişiyi ilimizde EYT kapsamında emekli etti. Yaklaşık olarak bin 400 kişinin de henüz hak sahibi olamadığı için başvuruları reddedildi. 100'e yakın başvuru ise inceleniyor. Yeterlilik durumunda son başvuranlar da emekli olacak. Hem şahsen hem de online başvuru yapanlarla (mükerrer) birlikte 7 binden fazla dosya 3 ay gibi bir sürede süratle incelendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER