© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Eski Valilik Ve Defterdarlık Binaları Yıkılıyor

 

Niğde Cumhuriyet Meydanında bulunan Niğde Valiliği ve Niğde Defterdarlığı eski binaları yıkılıyor. 8 Eylül tarihinde yıkım ihalesi yapılan binaların yıkımına iş makinalarıyla başlanıldı.

Niğde’de yeni hükümet konağının yapılmasının ardından boşaltılan eski valilik binası ile eski Emniyet Müdürlüğü binasına taşınmasının ardından boşalan eski defterdarlık binalarının yıkımı için 8 Eylül tarihinde yapılan ihale sonrası yıkım işlemi başlatıldı.

Niğde Merkez Yukarı Kayabaşı Mahallesi 636 ada 32 parselde bulunan Niğde Valiliği ve Niğde Defterdarlığı eski binalarının yıkım işlemlerinin tamamlanmasından sonra Niğde’nin en büyük eksiklerinden bir tanesi olan ve mitinglerde yolların kapanmasına neden meydan sorunu bir nebzede olsa çözüleceği tahmin ediliyor.

İhalesi 8 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen yıkım işi, 998 Bin TL + KDV olarak özel bir firmaya ihale edildi. İhaleyi alan firma çevre güvenliğini sağladıktan sonra iş makinaları eşliğinde yıkım işine başladı. Yıkım işinin en az 1 ay gibi bir süre süreceği tahmin edilirken bu binaların yıkımından sonra buranın meydan mı yoksa park alanımı olacağı henüz bilinmezken meydan olması durumunda Niğde’nin meydan sorunu ortadan kalkmış olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER