© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Emniyet Araçların Işık Donanımlarını Denetledi

 

Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince ülke genelinde, araçların "standart ışık donanımı ve mevzuata uygun ışık kullanımına" yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ülke genelinde, standart ışık donanımı ve mevzuata uygun Işık kullanımına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 51 bin 871 araç denetlenirken 251 araç trafikten men edildi.

ARAÇLARDA 'IŞIK DONANIMLARI DENETİMİ' YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda; “ Mevzuata aykırı şekilde veya ayarları bozuk kullanılan ışık donanımları ile son dönemde sıkça rastlanılan uzun hüzmeli ışık yerine şimşek etkili ışık veren güçlü led/xenon ampullerin takılmasının, seyir esnasında karşı istikametten gelen ya da takip eden araç sürücülerini olumsuz yönde etkilediği ve kazalara sebebiyet verdiği gözlenmektedir. Ayrıca yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici cinsi araçların reflektif yansıtıcı şeritlerinin özelliklerini yitirmesi, bu araçların görünürlüklerini azaltmakta ve arkalarından seyreden trafik için büyük tehlike yaratmaktadır. Belirtilen olumsuzlukların önüne geçilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde, ülke genelinde “Işık Donanımları ve Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

51 BİN ARAÇ DENETLENDİ

Yapılan denetimlerde 51 bin 871 araç ve sürücü denetlendi, 227 sürücünün araçlarında aykırı ışık donanımı bulundurduğu, 80 sürücünün ışık donanımını uygunsuz kullandığı,168 aracın ışık donanımının eksik veya arızalı olduğu, 23 araçta arka reflektör yansıtıcı olmadığı veya standartlara uygun bulunmadığı tespit edildi. 251 araç trafikten men edildi, 64 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, 2 bin 697 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı. Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER