© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Ekmek Zam mı için Bakanlıktan Onay Bekleniyor

 

 

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası'nın talep ettiği ekmek zammı, NESOB'un Fiyat Tespit Komisyonunda görüşüldü. Ekmek zammının komisyondan geçmesiyle birlikte onaylanması için Federasyonda ve Ticaret Bakanlığına gönderildi. Federasyondan gelen onayla birlikte fırıncı esnafı Ticaret bakanlığından gelecek onayı dört gözle bekliyor. Bakanlıktan onay gelmesiyle birlikte Niğde’de 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya çıkacak.

Niğde’de artan maliyetler sebebiyle Niğde kasaplar ve Fırıncılar Odasının ekmek fiyatının arttırılması talebi üzerine toplanan Fiyat Tespit Komisyonu zam talebine olumlu cevap vermesi üzerine, ekmek fiyatını artırılması için Federasyona gönderildi. Niğde Fırıncılar Federasyonundan geçen zam talebi Ticaret Bakanlığının onayına sunuldu. Ticaret bakanlığından ekmek zammına onay çıkmasıyla birlikte Niğde’de ekmek fiyatları 6,50 liradan 8 liraya yükselecek.

Fırıncılar odasının ekmek fiyatının arttırılması talebi üzerine Fiyat Belirleme komisyonun geçtiğimiz günlerde toplandığını belirten NESOB Başkanı Alim Yeşil; “ Niğde Fırıncılar Odamızın bizlere yazılı talebi üzerine geçtiğimiz günlerde Ekmek Fiyat Tespit komisyonu üyelerimizle birlikte yapılan toplantıda ekmek zam mı geçti. Bu komisyonumuzda Niğde Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ticaret ve Sanayi Odası ve Kasaplar ve Fırıncılar odamız bulunmakta. Fırıncılarımızın talebi doğrultusunda toplanan komisyondan 8 TL olarak geçti. Komisyon kararı alındı ve Federasyona bilgi verildi ve federasyondan olumlu cevap alınmasıyla birlikte Ticaret Bakanlığına gönderildi. Ticaret Bakanlığından gelecek yazıyı bekliyoruz. Ticaret bakanlığımızın onayından geçtikten sonra ilimizde 200 gram ekmek 8 TL’ye satılmaya başlanacak. Kamuoyunda NESOB birliği ekmek fiyatı veriyor diye bir algı var. Böyle bir şey yok. Toplanan komisyondan geçtikten sonra Federasyona ve Ticaret bakanlığına gönderilir. Federasyondan ve Bakanlıktan onay alındıktan sonra en son Esnaf ve Sanatkarla Odası olarak uygun görülürse tasdiklenip onaylanır. Şuanda ilimiz Türkiye’de en ucuz ekmek satan iller arasında” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER