© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Demokrat Parti Niğde İl Başkanı Serdar AYDIN Deprem yönetmeliğine uygun bina inşa etmek zor değil

Demokrat Parti Niğde İl Başkanı Serdar AYDIN Deprem yönetmeliğine uygun bina inşa etmek zor değil;Mütahitler Denetlenmeli  dedi; Başkan AYDIN açıklamasında Deprem uzmanları yıllardır bu bölgede beklenen depremi dile getiriyor.Hatta son haftalarda depremle ilgili önemli açıklamalar da yapıldı.Yani geleceği bilindiği halde bu depremle ilgili yıllardır önlem alınmadı.dedi  1999 yılındaki Marmara Depremi'nin üzerinden  24 yıl geçti.Bu 24 yılda ne değişti peki?  Değişen bir şey yok.Yine binlerce kişi öldü. Enkazına ulaşılamayan binlerce kişi bekliyor. Bunca yıl hiçbir şeyin değişmemesi enteresan değil mi?Demek ki biz  yaşadıklarımızdan ders çıkarmıyoruz.Toplumsal bir sorundan bahsediyorum ve bunu ülkenin büyük çoğunluğu görmezden geliyor.Allah korusun İstanbul'da bir deprem olsa binlerce insanımızı kaybedeceğiz.99 depreminden ders çıkarmayan ülkemiz inşallah bu sefer ders çıkarmaya başlar;Yoksa bu acılar son bulmayacak.Deprem yönetmeliğine uygun bina inşa etmek zor değil.Bu ülke ne çektiyse  müteahhitlerden çekti.Yönetmenliğe uygun yapmadıkları  binalarda insanlarımız can verdi.

Demokrat Parti Niğde İl Başkanı Serdar AYDIN Deprem yönetmeliğine uygun bina inşa etmek zor değil;Mütahitler Denetlenmeli  dedi; Başkan AYDIN açıklamasında Deprem uzmanları yıllardır bu bölgede beklenen depremi dile getiriyor.Hatta son haftalarda depremle ilgili önemli açıklamalar da yapıldı.Yani geleceği bilindiği halde bu depremle ilgili yıllardır önlem alınmadı.dedi 
1999 yılındaki Marmara Depremi'nin üzerinden  24 yıl geçti.Bu 24 yılda ne değişti peki?  Değişen bir şey yok.Yine binlerce kişi öldü. Enkazına ulaşılamayan binlerce kişi bekliyor.
Bunca yıl hiçbir şeyin değişmemesi enteresan değil mi?Demek ki biz  yaşadıklarımızdan ders çıkarmıyoruz.Toplumsal bir sorundan bahsediyorum ve bunu ülkenin büyük çoğunluğu görmezden geliyor.Allah korusun İstanbul'da bir deprem olsa binlerce insanımızı kaybedeceğiz.99 depreminden ders çıkarmayan ülkemiz inşallah bu sefer ders çıkarmaya başlar;Yoksa bu acılar son bulmayacak.Deprem yönetmeliğine uygun bina inşa etmek zor değil.Bu ülke ne çektiyse  müteahhitlerden çekti.Yönetmenliğe uygun yapmadıkları  binalarda insanlarımız can verdi.
Depremin yaralarını sardıktan sonra ilk yapılması gereken bu müteahhitleri hesaba çekmektir.Sadece yıkılan değil ağır hasar alan binalar da incelenmeli.Bu binaları inşa eden müteahhitler yargılanmalı.Bundan sonra da inşa edilen binalarda iyi denetlenmeli ağır yaptırımlar uygulanmalı. Mütahitler dışında Yapıların mimari, statik ve her türlü plan, proje, resim ve hesaplarının hazırlanmasını ve bunların uygulanmasıyla ilgili fenni mesuliyetleri, uzmanlık konularına ve ilgili kanunlarına göre sorumlukları bulunan her türlü teknik görevlileri;İnşaat aşamasından itibaren görev yapan her türlü yapı denetim görevlileri ve ilgili kişiler,Binalara yapı kullanma izin belgesi veren, oturma izni veren görevli ve yetkililer ile onlara bu yönde emir ve talimat veren yetkililer,Her aşamada denetim görevini yerine getirmeyle ilgili belediye başkanı Meclis üyeleride  sorumludurlar;Önüne gelenin Mütahit olduğu denetlenme olmadığı müddetçe daha büyük acılar yaşayacağız.İşini hakkıyla yapan müteahhitlerin sayısı artırılmalı;dedi
Depremde yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum.Mekanları cennet olsun;Başımız sağ olsun.dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER