© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Demokrasi mücadelesinin 8. Yıldönümünde Niğde yine tek yürek

 

Niğde’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Milli Birlik Yürüyüşü ve Fener Alayının ardından Valilik yerleşkesinde Demokrasi nöbeti etkinliğine katılan vatandaşlara darbe girişimiyle ilgili belgesel izletildi, katılımcılara ilahi ve şiir dinletisi sunumu yapıldı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı konuşmada “Bu topraklarda, vatan için, bayrak için canını vermeye hazır nice Ömer Halisdemir’lerimiz var” dedi.

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ

FETÖ’nün hain darbe girişiminin, Türk milletinin direnişi ile sonuçsuz kalmasının 8. Yıldönümü dolayısıyla, ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de etkinlikler düzenlendi. Niğde Belediyesi’nin Niğde Valiliği ile birlikte düzenlediği Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında, Vali Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve protokol üyeleri Şadırvan Park’ta açılan fotoğraf sergisini ziyaret etti. Protokol üyelerinin katılımıyla Dışarı Camide okutulan mevlidin ardından, katılımcılar Niğde Şehitliğini ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

ÖMER HALİSDEMİR’İN KABRİNDE ANMA PROGRAMI

Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve protokol üyeleri, darbeci generali etkisiz hale getirerek girişimin seyrini değiştiren ve darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrinde düzenlenen anma programına katıldı.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ VE FENER ALAYI

Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, “15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Fener Alayı etkinliği” de düzenlendi. Derbent Kavşağı’nda toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar Niğde Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Valilik önüne kadar yürüdü. Niğde Valiliği yerleşkesinde devam eden programda katılıcılara ‘demokrasi nöbeti’ etkinliği çerçevesinde, darbe girişimiyle ilgili belgesel film izletildi.

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve şehit yakınları ile gazilerimizin de katıldığı etkinlikte kürsüye çıkan Vali Cahit Çelik, FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı Türk milletinin canı pahasına vatan müdafaası yaptığını belirtti. Vali Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Ülkemizin hızlı yükselişini, gelişip büyümesini fark eden, gücü ve etkinliğini hazmedemeyen güçler ve dış mihraklar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise konuşmasında, bundan tam 8 yıl önce ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik alçak saldırı, karakterinde bağımsızlık olan aziz milletimizin yüksek iradesi ve kararlı duruşu sayesinde sonuçsuz kalmıştır” diye konuştu.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’de 6’sı Niğdeli olmak üzere 253 vatandaşımızın şehit olduğunu, 2194 vatandaşın da gazi olduğunu anımsatan Başkan Özdemir, Niğde’mizin ve ülkemizin gururu Ömer Halisdemir’in ise canını hiçe sayarak darbeci generali etkisiz hale getirip, hainlerin planını büyük ölçüde bozduğunu vurguladı.

Başkan Özdemir, “Her karışı şehit kanıyla sulanan bu vatanda halen gözü olan iç ve dış mihraklar şunu bilsin ki; bu topraklarda, vatan için, millet için, bayrak için canını vermeye hazır nice Ömer Halisdemir’ler var, Nice Kemaller, Nice Varollar, Nice Ramazanlar, Nice Hakanlar, Nice Yalçınlar var…” ifadelerini kullandı.

 

İLAHİ VE ŞİİR DİNLETİSİ

Demokrasi Nöbeti etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yaptığı konuşması, Niğde Valiliği yerleşkesine konulan dev ekrandan izlendi.

Ünlü şair ve sunucu İbrahim Sadri’nin sevilen şiirlerini okuduğu programda Türk Tasavvuf Müziği’nin sevilen sanatçısı Agah ise ilahi dinletisini sundu.  Program, tüm camilerden selaların okunması ile son buldu.

ZİRVE TIRMANIŞI VE OFF- ROAD YARIŞLARI…

Niğde Belediyesi’nin Niğde Valiliği ile birlikte düzenlediği 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca 13-14 Temmuz tarihlerinde Alağdağlar’da “Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı” programı gerçekleştirilmiş, 5 zirveye ulaşan dağcılar burada ay yıldızlı bayraklarımızı zirveye dikmişti.

Niğde Belediyesi ayrıca 15 Temmuz şehitleri anısına Off-Road Akdeniz Kupası yarışları düzenlemiş, ülkemizin dört bir yanından off-road tutkunları Niğde’ye gelmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER