© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

CHP’li Adem’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın zorlu günlerinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi açısından bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem yayımladığı mesajına şunları söyledi; “ Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra kamuoyunda ve TBMM’de taarruz için sabırsızlıklar baş göstermiştir. Bu gelişmeler üzerine Mustafa Kemal Paşa, 6 Mart 1922’de Büyük Millet Meclisinin gizli bir toplantısında endişe ve huzursuzluk duyanlara “Ordumuzun kararı, taarruzdur. Fakat bu taarruzu tehir ediyoruz. Sebebi, hazırlığımızı tamamen bitirmeye biraz daha zaman lazımdır. Yarım hazırlıkla, yarım tedbirlerle yapılacak taarruz, hiç taarruz etmemekten çok daha kötüdür.” diyerek bir taraftan zihinlerdeki şüpheyi bertaraf etmeye çalışırken diğer taraftan da orduyu son zaferi sağlayacak bir taarruz için hazırlamıştır.

1922 yılının Haziran ayı ortalarında, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, taarruza geçme kararını almıştır. Asıl amaç; yok edici bir meydan savaşı yapmak, düşmanı çabuk ve kesin bir sonuç alacak şekilde vurmaktır. Büyük Taarruz ve bu taarruzu taçlandıran Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın son safhasını ve zirvesini teşkil etmiştir. Mustafa Kemal Paşa, 3 yıl 4 aylık süreçte Türk milletini ve ordusunu adım adım hedefe taşımıştır. Kurtuluş Savaşı’nın zorlu günlerinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi açısından bir dönüm noktası niteliğindedir. Zaferden iki yıl sonra 1924’te Dumlupınar’da yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir: “30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmış oldu. Sonsuz hayatı burada taçlandırıldı.”

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün engin ileri görüşlülüğüyle kurulan Cumhuriyet, ulusal egemenliğe dayanan yönetim biçimi olmasının yanı sıra kapsamlı bir aydınlanma ve çağdaşlaşma atılımıdır. Cumhuriyet’le birlikte hayata geçirilen devrimler, ulusumuza çağdaş bir yaşamın kapılarını açmış; laik ve demokratik Cumhuriyet’e sahip olmanın. Bugün, bağımsızlığımızın simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102 . Yıl dönümünde, Başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Bu toprakları bize vatan kılan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER