© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Bor OSB Müdürü Atabay Görevinden Ayrıldı

 

Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İlker Atabay, yaklaşık 2,5 yıldır yürüttüğü görevinden ayrıldığını duyurdu.

Bor OSB Müdürü Ali İlker Atabay, görevi bırakma kararının kendi iradesi ve talebi doğrultusunda olduğunu belirterek, “Tam 30 ay önce valilik makamı tarafından görevlendirildiğim Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevinden tamamen kendi iradem, talebim ve sayın valimizin olurları ile ayrılmış bulunmaktayım. Müdürlük vazifesinden istifamı kabul buyuran sayın valimize şükranlarımız arz ediyorum dedi. 

ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM

Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali İlker Atabay görevi bıraktığına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, her zaman verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirterek, “2007 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda başlayan memuriyetime 2012 yılından itibaren Niğde İl Özel İdaresi Proje ve ARGE sorumsu ve devamında Niğde Valiliği Proje ve Yatırım Birimi Koordinatörü olarak devam etmekteyim. 

Mesleğimle, kamu görevlisi olmakla, tarihi şan ve şerefle dolu devletimizin bir neferi olmakla hep iftihar ettim ve her zaman devletimin onuruna layık davranmaya, çalışmaya azami ihtimam gösterdim. Görevin, emrin, küçüğünün büyüğünün olmadığı inancıyla, gücümün yettiği son noktaya kadar elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Verilen her görevde gayem, şahsıma gösterilen güveni boşa çıkarmamak, çıtayı yükseltmek, amirlerimin yüzünü ağartmak oldu. Ne dün ne de bugün; talip olduğum, araya ricacı-aracı soktuğum, ulaşmak için çabaladığım herhangi bir makam ya da koltuk hiç olmadı, yarın da olmayacak” dedi. 

BOR OSB’DE ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM VE GELİŞİMİ BİRLİKTA YAŞADIK

Atabay, açıklamasının devamında Bor ve Niğde’ye iktisadi katkıları anlamında 2,5 yıl içinde önemli bir değişim ve gelişimi yaşadıklarını belirterek, “Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’deki görevim de belirttiğim temel çerçeve içerisinde dönemin Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek tarafından tevdi edildi. Görev tanımım; OSB’nin altyapı-üstyapı alanındaki yıllardır ihmal edilmiş eksikliklerini gidermek, idari-mali anlamda güçlendirmek, sanayileşme-tesisleşme-yatırım-istihdam hızını artırmak, kurumsallaşmayı sağlamak ve belki de en önemlisi Bor OSB’nin değerini ve itibarını artırmaktı. Yüce Mevla’ya hamd olsun ki mesai arkadaşlarımın emekleri sayesinde ciddi bir mesafe kat ettik. Doluluk oranı, sektörel çeşitlilik, istihdam ve Bor ve Niğde’ye iktisadi katkıları anlamında 2,5 yıl içerisinde önemli bir değişim ve gelişimi birlikte yaşadık, yaşayacağız” ifadelerine yer verdi. 

SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamasının son bölümünde OSB’ye yatırım yapan tüm sanayicilere teşekkür ettiğini belirten Ali İlker Atabay, “Bor OSB’nin varlık sebebi olan saygıdeğer sanayicilerimiz; Paradan kolay para kazanmak yerine risk alıp üretim-yatırım yapan, memleketimize iş ve istihdam kapıları açan, üretim süreçlerinin tüm zorluklarına rağmen ülkeye değer katan sizleri tanımak, sizlerle ve sizin için çalışmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerden, hepinizden çok şeyler öğrendim. Sıfır noktasından, çocuk yaşlarından itibaren dişiyle tırnağıyla mücadele vererek çıkan geri dönüşümcülerimiz, debbağlık sanatının geleneğini kuşaklar boyu taşıyan dericilerimiz başta olmak üzere tüm sanayicilerimiz, hepinize en içten saygı ve teşekkürlerimi sunarım.

Bundan sonraki sürede OSB Müdürlüğü vazifesi tevdi edilen Abdullah Bay kardeşime görevinde başarılar temenni ediyorum. İnanıyorum ki idarecilerimizin ve sanayicilerimizin destekleri ve OSB personelinin emekleri ile devraldığı noktayı çok daha iyi yerlere, daha ileriye ulaştıracaktır. Saygılarımla” dedi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER