© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Av Turizmi Kotaları Belirlendi

 

AV turizmi kapsamında 2023-2024 sezonunda Türkiye genelinde kotalar belirlendi. 2023-2024 av turizmi kapsamında DKMP Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu tarafından Niğde Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında ve Horoz Dağında bulunan Yaban Keçisi (Teke) avı için 21 kota verildiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP), Merkez Av Komisyonu (MAK) kararları kapsamında, Türkiye genelinde 2023-2024 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlendi. Buna göre Niğde Merkez Çamardı İlçesi Demirkazık Yaban Hayatı Gelişme Sahasında 18 ve Horoz dağında 3 olmak üzere bu yıl av sezonunda 21 yaban dağ keçisi avlanılacak.

Av turizmi adı altında katledilen yüzlerce nesli tükenmekte olan hayvan için 'av ihalaleleri' açılmasının yanı sıra avcılık bir spor dalı olarak tanımlanıyor. Doğaya verilen bu zarar bütün ekosistemi bozmasına karşılık her yıl olduğu gibi bu yıl da 'av turizmi' talimatlarını içeren genelge yayımlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce '1 Nisan 2023-31 Mart 2024 Av Turizmi Uygulama Talimatı Ek Kararı' yayımlandı.

31 MART'A KADAR SÜRECEK

Karara göre Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu ve Kastamonu'da 57 kızılgeyik, Artvin, Rize, Bingöl ve Erzincan'da 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, Düzce, Bartın ve Giresun'da 17 karaca, Karaman'da 1 Anadolu yaban koyunu ve ülke genelindeki farklı sahalarda 225 yaban keçisinin avlanmasına izin verildi.

4 Eylül'de başlayan yaban hayvanlarını avlama süresi 31 Mart 2024'e kadar sürecek. Başta yaş olmak üzere belirli kurallar çerçevesinde avlanacak hayvanlardan Anadolu yaban koyunu, kızılgeyik, yaban keçisi ve karacanın erkek, çengel boynuzlu dağ keçesinin dişi ve erkek bireyleri avlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER