© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Av Kotası Belirlendi

Yaban hayvanlarının avlanması konusunda biyolojik gelişmelerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar baz alınarak av yapılacak olan bölgenin belirlenmesi, tür ve cinsler, avlanma süreleri ve sınırları Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından şekillendirildi.

Niğde Doğa Koruma ve Milli parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, 2023-2024 av sezonun 26 Ağustos tarihinde açılmasıyla birlikte av yapacak avcıların günlük yapacakları av kotalarının da belirlendiğini ve kotalar dışında av yapan avcılara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun çeşitli maddelerine muhalefet etmekten dolayı idari para cezası kesileceği bildirildi.

Türkiye genelinde 2023-2024 Av Dönemi 26 Ağustos 2023 tarihinde başladı. Av sezonunu açılmasıyla birlikte av limitleri de belli oldu. Buna göre Avcı başına bir av günü için, türlere göre avlanma limiti şu şekilde, Bıldırcın 10, Üveyik 3, Karatavuk, ter ardıç ve sakarca 3'er tane, Tahtalı ve Kaya güvercini 6, Çulluk 5, Saksağan 15, Sakarmeke 4, Karabatak 3, Alakarga ve suçulluğu (bekasin) 1'er, Kınalı keklik ve kum kekliğinden Toplamda 2, Cil keklik (Sadece avına izin verilen illerde) 2,  Yeşilbaş, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkıkçın (Toplam 6 avlanma limiti içinde sadece 1 adet kilkuyruk. I adet boz ördek, 2 adet elmabaş patka olabilir) Toplamda 6 tane, Küçük karga, leş kargası 15 olarak belirlendi. Öte yandan Memelilerde ise av kotası şu şekilde, Yaban tavşanı 1, Yaban domuzu (strek veya bek ve yürüyüş avinda avci haşina toplamda) 3, Çakal 1,Tilki 2 olarak belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şubesi Müdürlüğü yetkilileri Bir av gününde belirtilen avlanma limitlerinden fazla av hayvanının avlanması yasaktır” denildi.

ÇİL KEKLİK AVI NİĞDE’DE YASAK!
Çil keklik avı bu av sezonunda Niğde’de yasaklandı. Erzurum, Aksaray, Ağrı, Ardahan, Van, Tokat, Ankara, Eskişehir, Bayburt, Bingöl, Çorum, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Sivas, , Uşak illerinde çil keklik avı konusunda bir kısıtlama yok. 

Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Müdürlüğünce yapılan açıklamalarda; “ Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir av için belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler. Belirlenen kotalar dışında av yapan avcılara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun çeşitli maddelerine muhalefet etmekten dolayı idari para cezası kesileceği bildirildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER