© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Niğde’de faaliyette bulunan 57 faal amatör spor kulübüne toplam 1 Milyon 470 Bin TL nakdi yardım Ramazan konuş Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Ramazan konuş Gençlik merkezinde düzenlenen Amatör Spor Kulüplerine Nakdi destek verme törenine Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nihat Özkök, siyasi Parti temsilcileri ve sporseverler katıldı.
Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın amatör spor kulüplerine her yıl ayni ve nakdi destekte bulunduğunu anımsatan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, ‘’Amatör sporla başlayan sağlıklı yaşam tarzı birçok çocuğumuza profesyonelliğin kapısını da sonuna kadar aralayacaktır. ‘’ dedi.
Ötgünlü; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Niğde'de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yardım programı çerçevesinde özellikle gençlerimizin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gayet yapılan yardımların teslim edilmesi hususunda bir aradayız. Başta tüm amatör spor kulüplerimiz olmak üzere yöneticilerine, teknik ekip ve sporcularına, Niğde halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Amatör spor kulüpleri gençlerin spor yaparak zararlı alışkanlıklardan uzak tutan bir yaşam tarzıdır diyen Ötgünlü; “ Bilindiği üzere amatör spor kulüpleri, gençlerin ve vatandaşlarımızın spor yaparak zararlı faaliyetlerden ve bu tür ortamlardan uzak kalmalarını sağlayan bir yaşam tarzı haline getirmelerine öncülük etmektedir. Siz amatör spor kulüplerinin üstlendiği görevlerinizde Bakanlığımız başta olmak üzere, bizler de katkı vermekten ve paydaş olmaktan gurur duyuyoruz. Amatör spor ile başlayan sağlıklı yaşam tarzı birçok çocuğumuza ve gencimize profesyonelliğin kapısını da sonuna kadar aralayacaktır. Bu da bizlere hem sağlıklı bir nesil hem de tüm spor branşlarında Niğde'mize nice nice güzel başarı hikayeleri ve şampiyonluklarla geri dönecektir. Niğde'mizin ulusal ve uluslararası müsabakalara katılımları baz alınarak tespiti yapılan toplam 57 kulübümüze dağıtılacak olan 1 milyon 470 bin TL'nin amatör spor kulüplerimiz için hayırlara ve başarılara vesile olmasını diliyorum” dedi. 
Konuşmalardan sonra Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde belediye başkanı Emrah Özdemir ve Protokol üyeleri spor kulüplerine çeklerini teslim ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER