© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Altunhisar’da Filistin’e destek kermesi düzenlendi

 

 

Altunhisar ilçesinde ilçe halkının yoğun katılımıyla, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere yöresel yemeklerin satışa çıkarıldığı kermes düzenlendi.

Altunhisar Kaymakamlığının riyasetinde, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘nün işbirliğinde Belediye düğün salonunda düzenlenen kermeste, Altunhisar’lı hanımların evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.

Kermes açılışına İlçe Kaymakamı Abdussamed Yiğit, Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, İlçe Protokolü ve İlçede faaliyet gösteren birçok iş adamı katılım sağladı.

Kermes açılışında İlçe halkına hitap eden Altunhisar Kaymakamı Abdussamed Yiğit; “Bilindiği üzere Gazze, bir Terör Devleti olan İsrail tarafından yoğun bombardımana tabi tutulmakta, bölgede ağır bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Ve bu durum karşısında insanlık, hiç iyi bir sınav verememekle birlikte, Filistin’in hak ve hukukunu koruyamamaktadır. İsrail, yaptıklarına kör şahitler tutup, çeşitli bahanelerle Filistin topraklarını ilhak etmekte ve bu soykırımda haklı olduğunu, uluslararası kamuoyuna kabul ettirmeye çalışmaktadır. Ancak bu yolda sivil halkın uluslararası anlaşmalarla gözetilmesi gereken haklarını çiğnemekte; hastaneleri ve ibadethaneleri bombalamakta; çoğu çocuk ve bebekten oluşan sivilleri katletmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır” dedi.

TÜRKİYE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ŞİMDİDE ZULME, HAKSIZLIĞA KARIŞIDIR

Kaymakam Yiğit; “Ülkemiz geçmişte de olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarihsel kültürüne uygun bir biçimde, insan onurunu hayatın vazgeçilmez bir unsuru sayarak insan haklarının yok sayıldığı her türlü durumun karşısında olmuş, dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlar için; zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa asla sessiz kalmamıştır. Filistin’de insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bu vahşet karşısında, Gazzeli Kardeşlerimize desteklerimiz ve gür sesimiz, bu durumun en açık ve net ilanıdır. İnsan olmanın verdiği mesuliyetle dünyanın bütün feryatlarını duymaya mecburuz. Her insanın haysiyetli bir hayatı hak ettiği inancıyla, ötekinin acısını yüreğimizde hissedebilmeliyiz ve görüyorum ki hissediyoruz. İnşallah, Gazzeli Kardeşlerimize Destek amacıyla düzenlenen bu kermeste toplanan bağışlar, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacak ve kardeşlerimize bir nebze umut olacaktır. Şimdiden, Gazze bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır inancıyla; İlçe Merkeziyle, Karakapı, Keçikale, Akçaören, Çömlekçi, Ulukışla, Uluören, Yakacık, Yeşilyurt Filistin, Altunhisar’ın da meselesidir diyerek buraya gelen tüm hemşerilerimize ve hayırseverlerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kermes açılışının ardından Protokol üyeleri ve vatandaşlar ürünlerden satın alarak Filistin’e destek oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER