© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Altunhisar İlçesinde Deprem Tatbikatı

 

Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı kapsamında, Altunhisar ilçesinde geniş katılımlı bir tatbikat düzenlendi. Deprem senaryosu üzerinden yapılan tatbikat, koordinasyon, arama kurtarma ve tahliye çalışmalarının başarıyla yürütüldüğünü ortaya koydu.

Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı çerçevesinde Altunhisar ilçesi, afetten etkilenen bölgelerden biri olarak belirlendi. Altunhisar Kaymakamı Abdussamed Yiğit'in başkanlığında toplanan Altunhisar İlçe AFAD Yönetim Merkezi, tatbikata katılan ilgili kurumların temsilcileriyle birlikte hızla faaliyete geçti.

Tatbikat senaryosuna göre, deprem sonrası müdahale çalışmaları, vatandaşların tahliyeleri, sağlık ve güvenliğin sağlanması gibi önemli konularda hızlı kararlar alındı. Ayrıca, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, enerji, iletişim ve yol altyapısı ile psikososyal destek konularında saha ekiplerine talimatlar verildi. Merkez, düzenli olarak İl AFAD Yönetim Merkezine durum bilgilerini ileterek etkin bir koordinasyon sağladı.

Tatbikatın ilerleyen aşamalarında senaryo gereği enkaz müdahalesi ve arama kurtarma çalışmaları yapıldı. AFAD, Emniyet, Jandarma, İlçe Devlet Hastanesi, UMKE, 112, Altunhisar Belediyesi, Kızılay, İHH, Karayolları, MEDAŞ ve Türk Telekom ekipleri, tatbikat boyunca gösterdikleri özverili çalışmalarıyla dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER