© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Alay’da Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

 

Alay İlkokulunda bu yıl düzenlenen 2 adet kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

2023 – 2024 Eğitim Öğretim döneminde Alay İlkokulunda halk eğitim merkezi desteği ile 2 adet yetişkin kursu açıldı. Dikiş, nakış ve giyim ürünleri kursu ile yetişkinler için okuma yazma kurslarında yıl boyunca yürütülen faaliyetler son buldu. Kursların tamamlanmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 

Alay İlkokulu Müdürü Abdullah Bozok programda yaptığı konuşmasında, köyde kadınlara yönelik faydalı kurslar düzenlediklerini belirterek, “Biz Alay İlkokulu olarak uzun yıllar açılmamış olan okuma yazma ve dikiş nakış kursu açmak için Halk Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettik. Okulumuzda kurs açabileceğimizi ve kendilerine kursiyer bulabileceğimizi söyledik ve sınıflarını ayarladık. 
Kursiyerlerimiz bir yıl boyunca usta öğretici sayesinde günlük yaşamda olsun, özel günlerde olsun giyebilecekleri kıyafetleri biçip dikmeyi öğrendiler.  

Diğer bir kursumuz olan okuma yazma kursunda ise kadın kursiyerlerimiz öğretmenimiz sayesinde birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurslarına devam ederek sertifikalarını aldılar. 
Köyde kadınlar onlara yönelik açtığımız kurslarla birlikte ev dışında sosyal yaşama katılma fırsatı yakaladılar, bizde okul olarak böyle güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutlu olduk. Kursiyerlerimize sertifikaları hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Okul Müdürü Abdullah Bozok, konuşmasının ardından tüm kursiyerlere sertifikalarını takdim ederek, teşekkür etti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER