© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

‘Aktaş Özü Deresinden Kimyasal Akıyor’,

Niğde merkeze bağlı Aktaş Beldesinde bulunan Özü Deresinin çevresinde bulunan meyve suyu fabrikalarının atıkları nedeniyle atık çamuruna döndüğü iddia edildi.

Niğde Çevre Eğitim Ve Kültür Derneği Başkanı Abidin Özkaymak Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak ve köylülerle yaptığı basın açıklamasında Aktaş Özü Deresine akan kimyasal atıkların çevre felaketi yarattığına dikkati çekti.

Aktaş özüne akan, içinde kimyasal barındıran atık çamuru yüzünden şehrimiz ve tarım alanları ciddi bir ekolojik felaketle karşı karşıyadır diyen Özkaymak; ‘’ Tesislerin atıkları yüzünden bitki ve hayvan popülasyonu tükenmenin eşiğine gelmiştir. Kendisini bu şehre, bu topraklara ait olduğunu düşünen herkesi bu kirliliğe durmaya davet ediyoruz.Dere kenarında 5 metre mesafedeki ağaçların, yaptığımız incelemede kuruduğunu gözlemledik. Ayrıca bu bölgede yaşayanlar bahçe de ağaçların kuruduğunu onayladı. Kendisini bu şehre, bu topraklara ait olduğunu düşünen herkesi bu kirliliğe durmaya davet ediyoruz.’’dedi.

Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak ise çevre felaketine yerel yönetimlerin dur dememesi karşısında konuyu ilgili bakanlıklara taşıyacaklarını belirtti.

Köylüler bölgede bulunan fabrikanın arıtmalarının düzenli çalışmadığını ifade ederek hayvanlarının atık dolu dereden su içtiğini, kokudan bölgede durulmadığını söylediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER