© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Aksaray’da toplanan köpekler dağ başına bırakıldı

İddiaya göre Aksaray Belediyesi tarafından toplanan sokak köpekleri Gösterli köyü yakınlarında bir araziye terk edildi.

Tesadüfen bölgeden geçen bir vatandaş tarafından kayda alınan görüntülerde bir araca doldurulan onlarca köpek acımasızca dağ başına bırakılıyor ve ölüme terk ediliyor.
İçinde ölü ve yaralıların da bulunduğu köpeklerin bırakılması konusunun takipçisi olan HAÇİKO Niğde İl Temsilcisi Mehtap Özdemir konuya ilişkin bir bilgilendirme yaptı. 
Özdemir; ‘’ Dün biz olayın varlığını duyduğumuz andan itibaren Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı ile bağlantıdaydık. Oradaki yaralı, hasta köpekleri gidip alabileceklerini söylediler. Gerekli yerlerle görüşme sağlamış, tutanaklar tutulmuş. 10-15 köpeği ve yaralı köpeği bölgeden alabilmiş ekipler ancak bir o kadar da köpek bölgeye dağılmış. Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı bölgeye ekip gönderecek, kırsalda kaybolan köpekleri bulabilirlerse onlara da Niğde'ye getirecekler.Yetkilieri bu konuda bilgilendirdik. Aksaray Belediyesi'nin toplayıp oraya attığı söyleniyor. Yetkilierin bu konuda gerekli incelemenin ardından soruşturmasını sürdüreceğini düşünüyoruz. Biz de HAÇİKO olarak konunun takipçisiyiz. ‘’dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER