© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

Ahilik Haftası Kutlama Programı Belli Oldu

 

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 16. Ahilik Haftası kutlamalarının 18-24 Eylül tarihlerinde yapılacağını, yılın ahisinin, kalfasının ve çırağının belli olduğunu belirtti. Yeşil, 16. Ahilik haftasında yılın ahisi olarak Bor ilçesinde Sobacılık mesleğini yürüten Gürbüz Apaydın olduğunu söyledi.

Ahilik haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan NESOB Başkanı Yeşil; “18-24 Eylül arası Ahilik Haftası kutlamaları törenimizi yapacağız. Yılın ahisi Gürbüz Apaydın ustamız, Bor ilçemizde yıllarca sanayide yeni buluşlarıyla ürünümüzü üreten bir ustamız ve yanında onlarca çırak, kalfa ve usta yetiştiren bir ustamız. Ahilik kutlamalarımız 18 Eylül tarihinde Hükümet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma törenimizle başlayacak. Çelenk sunma töreninden sonra Niğde Valiliğini ve Niğde Belediyesini ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerden sonra esnaf arkadaşlarımızı ziyaret edip Ahilik bayramlarını kutlayacağız. 20 Eylül Çarşamba günü ise Ahilik haftası törenimiz başlayacak. Cumhuriyet meydanında İstiklal marşı ve saygı duruşuyla programımız başlayacak.  Cumhuriyet meydanında düzenlenecek törenimizde Şed kuşatma, yılın ahisine kaftan giydirme yılın kalfasına ve çırağına plaket verilmesi ahilik beratı verilmesi, Niğde Belediyesi Mehteran takımının gösteri olacak. Törenimizin sonunda vatandaşlarımıza Ahilik pilavı ve tatlı ikramı yapılacak” dedi.

KÜÇÜK ESNAF ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR

Küçük esnaf ve sanatkarlar ülkenin omurgasıdır diyen NESOB Başkanı Yeşil; “ küçük esnaf ve sanatkarlarımız ülkemizin bel kemiği, omurgası olmasındaki önemi şu yaşanan sıkıntılar net bir şekilde yine gördük. İlimiz temel gıdada çevre illere bakıldığından en uygun ildir. Gıda fiyatlarını yanı sıra 2023-2024 eğitim öğretim ılının başladığı şu günlerde okul kıyafetlerinde de ilimiz yine çevre illere göre çok uygundur.  Okul sezonları okulun açılması, okul sezonunda da şimdi vatandaş şu noktada haklı. Enflasyon A'dan Z'ye her şeye zam geldi sadece kırtasiyeden, okul kıyafetine değil A'dan Z'ye her şeye zam geldi. ben emekliyim ticaretle uğraşmasam aldığım emekli maaşı ile geçim yapamam. Aldığı emekli maaşıyla geçim yapan emeklilerimiz ülkemizde en iyi ekonomisttir.

PERAKENDE SATIŞ YASASI BİRAN ÖNCE ÇIKMALI

Burada da Niğde esnaf gıdasında giyiminde kırtasiye içinde Şu anda yapacağı en güzel hizmeti yapıp Niğde halkına hizmet vermeye çalışıyor. Enflasyonla yaşamayan enflasyonu bilmeyen arkadaşlar zannediyor ki bunu esnaf yükseltti. Esnaf hâlbuki bunu frenliyor. Bunu yükselten belli başlı kurumsal biliyorsunuz üç harfliler var. İsimlerini burada lanse etmeye de gerek yok. Merkezden bir düğmeyle Türkiye'nin her yerindeki fiyatı istedikleri gibi belirleyebiliyorlar ve üzücü olan nokta şu. Bu üç harfliler şehirlerde her mahallelere girdi, ilçelere girdi, ilçelere girdiler, beldelere girdiler ve şimdi ise gözlerini köylere diktiler. Yani bu noktada da bir an önce perakende satış yasasını çıkmalı. Türkiye'de herkes her işi yapma noktasında önünü kesmeleri gerekiyor sonuç itibariyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin olmazsa olmazı küçük esnaf ve sanatkârımızdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER