© Niğde'de Bugün 2022 ® ©

2 Bin 218 Hasta Evde Sağlık Hizmetinden Faydalanıyor

 

Niğde Sağlık il Müdürü Dr. Koray Okur Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması 01 Kasım 2010 tarihinde başlamış olup kurulduğu günden itibaren ilimiz ve bağlı ilçeler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri dahil   13 bin 198 hastaya ulaşılmıştır. Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması kapsamında bugüne kadar 13 bin 198 hasta muayenesi yapılmış olup 2023 yılı Temmuz ayına kadar 2 Bin 218 Hastaya ise evde sağlık hizmeti verilmekte olduğunu ifade etti.

Niğde Sağlık il Müdürü Dr. Okur; “İlimizde Evde Sağlık Hizmetleri Uygulaması 01 Kasım 2010 tarihinde başlamıştır. Birim kurulduğu günden itibaren ilimiz ve bağlı ilçeler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri dahil   13 bin 198 hastaya ulaşılmıştır. 2023 yılı ilk ayı içerisinde Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde hizmet verilen aktif hasta sayımız 2 bin 218 olup, aylık başvuru sayısı ortama 100-150 hasta arasında olmaktadır. İlgili birimden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı hattı arayarak koordinasyon birimine başvuru yapabilirler” dedi.

Evde Sağlık hizmetlerinden faydalanmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Dr. Okur; “ Yürüyemeyen ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan yatağa bağımlı hastalar, ağır özürlü kişiler, terminal dönem kanser hastaları, ileri derece kas hastaları, ağır KOAH hastaları, yeni doğanlarda  fototerapi ihtiyacı olanlar, evde sağlık hizmeti kapsamına alınanlardan ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ihtiyacı olanlar başvuru yaparak hizmetten yararlanabilir.  İlgili birimden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı hattı arayarak koordinasyon birimine başvuru yapabilirler. Evde sağlık hizmeti randevu sistemiyle mesai saatleri içerisinde hizmet verir ve  Ücretsizdir” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER